Grote vakantiehuizen

Grote vakantiehuizen worden veelvuldig geboekt voor familieweekenden en groepsuitjes. Ook voor wintersport uitjes met vrienden en familie worden grote vakantiehuizen vaak geboekt. Waar moet je op letten als je een groot vakantiehuis of groepsaccommodatie boekt? In deze blog een aantal praktische tips om goedkoper met een groep op reis te gaan. Grote vakantiehuizen zijn in 9 van de 10 gevallen te duur geprijsd.

Huurprijzen grote vakantiehuizen vergelijken is geld besparen

Als je echt wilt besparen, is het zaak de huurprijzen van de door jou geselecteerde grote vakantiehuizen bij meerdere aanbieders te vergelijken. Net zoals je bij Trivago de prijzen van dezelfde hotelkamers kunt vergelijken, kan je via de website vakantiehuis 20 personen, dit doen voor wat betreft grote vakantieverblijven. Dat kan je ook voor grote wintersport vakantiehuizen. De prijzen van van vakantiehuizen vergelijken bij meerdere reisorganisaties levert bijna altijd een fikse besparing op.

Onderhandelen over de huurprijs van een groot vakantiehuis

Bij de meeste reisorganisaties kan je niet onderhandelen over de huurprijs van vakantiewoningen en groepsaccommodaties. Als het echter om een vakantiehuis voor een grote groep van meer dan 20 personen gaat, is er soms toch we ruimte voor onderhandeling. Zeker als je een familieweekend vakantiehuis met catering en muziek wilt boeken. Bij particuliere eigenaren van grote vakantiehuizen is er in 9 van de 10 gevallen toch wel enige onderhandelingsruimte. Ook hier geldt, besparen is meestal mogelijk en nooit geschoten is altijd mis.

Besparen op grote vakantiehuizen met privé zwembad, sauna en jacuzzi.

De grotere wellness vakantiehuizen en villa’s zijn vrij prijzig. Zeker als je het verbruik van water, gas en elektriciteit bovenop de huursom moet betalen. Je kun soms bedingen dat het gebruik van privé zwembad, jacuzzi of sauna gratis is tijdens je verblijf. Dat scheelt je al snel een 100 tot 200 euro bij een lang weekend of midweek.

Grote vakantiehuizen met gratis bedden- en linnengoed.

Vaak betaal je bij de huur van een groot vakantiehuis nog eens een bedrag per persoon voor bedden- en linnengoed. Er zijn echter ook grote vakantiehuizen waar de bedden bij aankomst al opgemaakt zijn en waarbij je hier géén vergoeding voor betaalt. Als je per opgemaakt bed een 10,00 euro kunt besparen en je praat over een grote groep van 40 personen, heb je al snel 400 euro bespaart. De moeite waard toch? Door prijzen van grote vakantiehuizen met elkaar te vergelijken, op de energiekosten te besparen én gratis extra’s te bedingen, kan je bij het huren van een groot vakantiehuis voor 20 personen al snel een 400 euro besparen en bij een grote groepsaccommodatie voor 60 personen wel 800 euro.